pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Tuesday, August 16, 2011

Realiti kisah cinta muka buku cik Aifa :)

assalammualaikum dan salam sayang semua....

aku memang payah betul nak hupdate entry kali ni..

then tup tap tup tap update,naik entry pasal cinta..

mahu tak muntah dan bosan korang membacanya?

ehem! before that,korang pernah dengar lagu si cilik NAJWA LATIFF tajuk CINTA MUKA BUKU TAK?

Sapa yang tak pernah dengar tu memang kulut banget seyh~ hahaha!

meyh aku bagi video clip beliau ni :



hehe ok mungkin ada orang tak akan percaya apa yang bakal aku ceritakan ini..tapi ini adalah true story based on my love story...

ok...

tak perlu aifa ceritakan apa yang berlaku di antara aifa dan si dia....

just read this lyrics and you can know it..

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

**************************************


mungkin terlalu awal untuk aku berkongsi cerita cinta ini al maklumlah...baru berputik..uhuk!! muntah! XD

ktorang berkawan agak lama...tapi hanya di facebook sahaja...yang aku tahu,dia merupakan pelajar outsourcing iaitu pelajar jurusan farmasi tajaan kementeriaan kesihatan Malaysia..cuma beza kami ialah,kami di tempatkan di kolej yang berlainan...

pada satu hari,tanpa aku dan dia rancang...kami bertemu di Jalan Tar Kuala Lumpur..memang tak rancang untuk berjumpa sebab sebenarnya kami putuskan untuk berjumpa selepas raya.Tapi kami dipertemukan pada 14 august 2011.

ye..mungkin terlalu awal untuk aku menjangkakan sejauh mana hubungan kami boleh pergi...

si dia menemani aku membeli baju kurung cotton..and im so impress sebab dia mempunyai taste yang sama dengan aku...dia yang pilihkan baju kurung tu and i love it very much!

kalau korang nak tahu masa ni kami memang dah bermandi peluh..korang tahukan jalan tar kalau waktu tengahari memang panas giler! berpeluh!! si dia lagi lah....berpeluh macam baru lepas kerja sawah! haha! pada masa ni aku cukup serba salah sebab dia terpaksa temani aku untuk pergi membeli belah.korang pon tahu kan kalau perempuan shopping macam mana..pergi satu kedai pastu tak jadi beli =.=

then si dia cakap lah.."awak..jom kita pergi times square je la..kat sini panas sangat lah"


mana tak nye...first date dah dok berpeluh-peluh...aku pulak time tu bajet pakai tudung hana tajima..perh muka pon dah sama berkilat dengan satin shawl aku tu..bahahha!

di times square...

kami pergilah sambung shopping kat sana...huish and once again si dia buat aku tertarik sebab dia tau taste shawl yang cantik ni! semakin bersemangatlah aku untuk mengenali si dia dengan lebih mendalam..cewah..

setelah kepenatan kami meround TS yang terlampau kecil untuk aku tu,si dia pon ajak lah duduk di depan satu kedai di mana ada kerusi di sediakan itu.

si dia berkata : i have something to confess to you.

pada masa ni lagu-lagu romance Taylor swift yang di pasang oleh kedai di depan kami di putarkan.

wahh so sweet...dan aku memang time ni fikir macam cerita fairytale yang aku idam-idamkan selam ini lah...huuu~

si dia tiba-tiba mengeluarkan henphoen dan menaip mesej.masa ni aku snagat bingung,apa yang dia mahu cakapkan...

ishh kata mahu cakap something dengan aku..tapi dok main mesej lak..

eh handphone aku menerima 1 mesej.

aku buka dan lihat tertera nama si dia.

aku baca..

"I LOVE YOU SO MUCH!"

aku tersenyum sambil tersipu-sipu malu... *bweekk

aku malu kot!

tak pernah orang lamar GF cam tu..yeke?ke aku je yang kolot..haha!

then aku pon reply :

"I LOVE YOU TOO!"

hehe kali ni si dia pula yang tersenyum termalu-malu macam siput baby..haha! opss gurau dear! haha!

dan pada masa ni lah aku serahkan keychain boxing yang aku pernah cerita dalam entry yang lepas. [BACA INI]

dan aku telah jumpa siapa yang layak menerima keychain tersebut..


*si dia tak boleh over expose sebab dia so special!

nama dia shaheizy sam.nama manja.bahaha! :)

Alhamdulillah..hubungan kami di restui oleh orang-orang...and aku berharap agar hubngan kami ni sampai ke jinjang pelamin.opss terlebih suda..hehe insyaAllah...

kami tak perlu risau sebab kami dua-dua sudah terjamin kerjayanya...jadi kepada adik-adik yang dok berangan nak bercinta melalui facebook...bahaya....macam-macam boleh terjadi...

yang penting study dulu..dah confirm keje baru boleh fikir nak bercinta ye sayang! :)

ok buibui..salam... :)





kasih sayang oleh ;

12 comments:

cikmegipama said...

hai awek kepada classmate sy.. hehee

congrats~ dak tu asek tersengeh je lam klas. pening tgk.

Aifa Afiqah Sulaiman said...

cik megi pama : hehe tenkiuu...nanti kalo dia sengeh lagi,stapler je mulut dia tu ye..heheh!

MAI'sarah said...

so sweet =)

piccione blu said...

ehem..ehem..

ainatiqa said...

hahaa . jeles nya !
semoga kekal ye :)

Hafidin Muez Hamidhan said...

Tahniah Aifa. Skrg ni sy lagi yg tak jumpe2 Pricess caharming sy. HEHE

Xavi De said...

err...tahniah..
tu jer mampu cakap..keh3x...

Aifa Afiqah Sulaiman said...

hehehe thanks guys!! doakan kami ok! :)

Mohd. Shafiee Bin Mohd. Desa said...

Hahahaha..... wah2... siap mention lgi nie... gagagagaga...... Tiada Seindah fantasi dari realiti... keep it up.... TARBAIK!!!!!!!!!!

Aifa Afiqah Sulaiman said...

shafiee...first time ko cakap aq tarbaikk..hahha! smoga pon tarbaiiikk bersama si dia..bahaha!

remajamaniss said...

best lah kak ! sweet sangat cerita kaka , yaya pun dah follow aka , fyi dulu mase kt tigs aka lain sangat ! sekarang , wahh~ , makin jelita ouh , macam aifa , hee~ pape pun nice blog kak ! smoga bahagia selalu dgn abg tuh yee ? :)
follow me back if u dont mind ;)
salam~

Aifa Afiqah Sulaiman said...

Remajamaniss : hehe thanks fyi..yela masa zaman sekolah dulu akak kan comot-comot..hehe ok nanti akak follow blog fyi ok! :) thx again..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...