pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Thursday, December 30, 2010

yaww......tarikh itu... =)

assalammualaikum aifa ucapkan pade kawan2 sume...heheh
kali ni aifa nk sharing maring cikit pasal wishlist aifa utk bufday aifa kali nie...
hehe.....my birthday akn berlngsung pd 26 jan...dan celamat datang kepada umo 20 tahun! auww....zmn menaik nie..heheh

sepanjang aifa hdop nie.....aifa x pnh sambut my bfday....tiup2 lilin...hehe never ever u no...aifa pon x tau npe...hahahah!!! tapi my beloved family slalu wat suprise on my bfday.... ;)
kadang2 tu aifa tgh tdo...pukul 12.00 mlm,dorng msuk bilik n nynyi lgu bfday....hehehe...n got my mom kiss @ my dahi u know...auww terharu i! heheh

xpon...pagi2.....aifa bkak mate...eeee PRESENT!
Last year i got gelang i think...heheh...
tp present my mama n ayah bg yang aifa paling suke ialah TEDDY BEAR!
Sampai sekarang saye jge dy...sampai da jd TEDDY bucuk da......hahaha!

wishlist utk bfday kali nie ialah :

1. camera DSLR

2. a bouquet of flower

3. present from someone special.. =)

4. a romantic dinner

hahahahha sgt materialistic kan aifa pny permintaan..hahaha!

tp nie la wishlist yang harap sgt aifa dapat :

1. menjadi anak yang solehah

2. di panjangkan umur.

3. di murahkan rezeki.

4. di dekatkan jodoh (wah gatal)

5. diberkati hidup

6. mendapat kejayaan di dunia n di akhirat.

7. di panjangkan umor kedua ibu bapa dan orang yang aifa syg. <3


hehehe nie la sebenar2 nya wishlist aifa utk bfday kali nie.....aifa x mengharapkan suprise party atau ape2 pon.....yang aifa harapkan hny lah nikmat kesyukuran bile kite di beri hidup pada hari lahir yang seterusnya..Alhamdulillah....

Bola itu Bulat =)

gambar ini adalah hiasan semata2....

hehe assalammualaikum cume.......
wahhh...kali ni aifa mau citer sal PIALA AFF SUZUKI ...
al maklum la...kite sume nie tgh demam bola cepak...hehe...
termasuklah diri aifa nie......

x sangke kan aifa pon tgk bola??haha
weiii sy ni peminat bOLA SEpak Malaysia tau!!!
semangat patriotik gitu....hehehe

btw,tahniah aifa ucapkan pada skuad HARIMAU MALAYA!
Aifa bangga dengan pencapaian anda semua di Indonesia kelmarin...hehe
bangga sebab....orang slalu la ckp bola sepak Malaysia nie x ley g jauh...
tapi aifa slalu bangkang...aifa kate la...korunk jgn terkejot lau 1 ari nanti Malaysia masok WORLD CUP .....

Kite dah dapat lihat da kebangkitan bola sepak Malaysia.....uishhh da la mude2 pemain Malaysia...ade yang sama baye ngan Aifa gitu.....uisshh bgs betul la anak2 mude kite nie!
hehehe ade jugak generasi yang dapat harumkan name Malaysia di mata dunia...cewahhh~~~~

ok2...aifa nak la jugak wat ulasan sikit about perlawanan MALAYSIA VS INDONESIA nie..hehe dua2 negara nie sangat HEBAT belaka! kite mst bangga dengan negara kite sendiri rite..hehe..walaupon Indonesia tewas 0-3 dengan Malaysia di Bukit Jalil..tapi Indonesia dapat mengumpul mata 2-1 di Jakarta..hehe...Malaysia...aifa sangat bangga dengan anda! proud of u! menjaringkan gol sebanyak 4 kali...dan SAFEE SALI Merupakan penjaring terbanyak untuk musim nie! aifa juga turut berbangga dengan KHAIRUL FAHMI CHE MAT sebab..tanpa beliau...sudah tentu Malaysia x berjaye menepis tendangan pemain Indonesia....Alhamdulillah...syukur kepada Allah....

SKUAD HARIMAU MALAYA ...korunk mmg sngt2 bagus dan teruskan usaha! naikkan name Malaysia lg okk!!!! korunk mst ingt....AIFA AFIQAH SULAIMAN Sayang dan love2 korunk...hehehhe!


Wednesday, December 22, 2010

merka kawan ku di KMM =)

salam sume.....hari nie saya nk kongsi sikit pasal kawan2 saya semasa saya di KOLEJ MATRIKULASI MELAKA (KMM).....

mase saye kt KMM dulu,ade beberapa kawan yang paling saya rapat...ke mana2 jep kami mesti sama2.....pergi libry,tutor,kuliah,cafe mesti g same2...saya saya sangat merindui mereka...walaupon saye hanya berada di KMM selama 1 sem lbey jep tp saye sangat rindu mereka kerana mereka sangat baik dan satu kepala dengan saye...hehehe

ok2....saya saye nak introduce mereka kepada awok2 sume...hehe...





ok yang kat atas ni name dy UNGKU MAISARA tapi saye panggil dy Cik Mai..hehe dy nie duk Johor Bharu....orang senegeri saye....dy ni sesangat havoc n bnyk cter gosip tau!saye suke dtg bilik dy n ktorng practise menari...hahaha (ape kejadahnye kn?) haha....ishhh dy nie sangat TIDAK suke lelaki i mean utk bercinta la kan..haha...tp dy n saye suke 'cuci mencuci mate'...hahaha faham2 je la kan.....sekarang nie dy stdy kat Perlis....amek Bachelor in Human Resource..hahaha sumber manusia..yeay! mmg sesuai dgn dy,...y suke mencari sumber gosip..love you mai....!!! =) hope sangat dpt duk bergosip dgn dy ag...hahahhaha




ok...yang pakai tudung kuning tu name dy AQILAH AZMI..tapi saye panggil dy Mek Lah...dy ni Mek dr Kelate.....so kne la kecek klate sikit ngan dy nie...hehe...tp dy bkn sembarangan kelate tau....dy ni klate moden...hahaha...dy ni suko sangat tgk laki2 Hot...tp jgn memain...dy udoh berpunye sekarang nie..wahhh meklah..mu advanced dr aq yee...heheh..mek lah nie kalau xdop dy kt tutor or kuliah x lengkap...sbb...dy nie sangat lawok! dy sangat pandai! lagi2 subjek matematik....tabik sama mu la mek lah.....hahahah...word yang dy suko sangat ckp kt aq..ialah,.. "aifa...udoh2 la tu...jangok aifa la nie" hahahahah! xpon..... "jangok sokmo aifa" hahaha...n 1st word klate aq blaja dr dy.. "nawok"..hahahah! sekarang nie dy stdy kt UiTM Shah Alam....dalam bidang bachelor in electrical engineering..hehe proud of u!

Ok....yang pakai baju hijau tu lak nama dy ALIA....saye panggil dy Ya jep..hehe simple kan??hehe....ok...Ya nie seorang y alim berbanding dengan kami tau..heheh dy jugak menjadi pojaan lelaki2 di kolej kami..hehe yela...'sopan' orangnye..hahaha tapi pada kami...dy lain...hik3...ganas orangnye...dan sangat tegas! ehehehehe...dy nie sangat2 rajin!!!!! saye dtg bilik dy mst dy tgh stdy tau! waaaa tabik!!!!!! dy nie suke g library....ley dikatekan ulat buku! hahaha! tapi ok la....dy slalu gak ajak ktorg g stdy...lau x...harapan~~~ hahahah! dy bnyk gak beri saye nasihat....hehe n dy pandai arab! tu y saye suke tu....ahlan wasalan..errr betul x ek nie?hahahha...word yang paling dy slalu sebut ialah...'dak' contohnye...."dak dean tu dah ade awek x ek???" hahahah oppss Ya..jgn mara ye...contoh jep..hahaha....haaa....dy nie orang melaka...so loghat melaka y 1st time saye dgr ialah "lopak" means pencil case...hahahah! skrng nie dy stdy kat UPM....dalam bidang ape ek??saye pon da lpe...hehehe.....




hehe ni la pic last saye bersama2 mereka sume......saye sangat merindui kalian sume...nth bile dapat jumpa lagi kan......yang penting...dont forget me yaaa..... miss F2P5 CO MUCHX!!!

Sunday, December 19, 2010

ape itu Occupational therapy????

salam...kawan2 semua....kali ni....saye nk beri info sikit pasal my future job....ramai yang tak pernah dengar ape itu Occuppational Therapy atau dlm bhsa melayu nye Jurupulih perubatan Carakerja...agak berbuih la nk menerangkan kat orang ramai pasal course saye nie..hehe akhirnye sng cerita saye jawab..ala.....macam fisioterapi...tapi we're not fisio ok...we're OT...
ok...ni saye ade bebrape info pasal course saye...hehe let us know what is OCCUPATONAL THERAPY is really about..hehe...



PEMULIHAN PERUBATAN CARAKERJA (TERAPI CARAKERJA)

General OT PEMULIHAN PERUBATAN CARAKERJA (TERAPI CARAKERJA)

Pemulihan Carakerja (Terapi Carakerja) atau lebih dikenali dengan nama Occupational Therapy adalah satu profesyen kesihatan yang memberi fokus kepada penghakupayaan individu dalam merawat kecederaan, penyakit, kecacatan dan keuzuran bagi mencapai kehidupan produktif, berdikari dan bermakna.

Rawatan adalah berbentuk modaliti adjunktif, aktiviti terapeutik, sensori integrasi dan rundingcara pemantauan dan pencegahan. Tiga aspek yang mengimbangi kehidupan manusia menjadi teras terapi carakerja untuk dicapai oleh pesakit:-

• Berdikari dalam aktiviti kehidupan harian (ADL)
• Menyumbang kepada produktiviti (Work)dan
• Melaksanakan dan mempelbagai aktiviti riadah (Leisure)

haa...ini lagi tentang ape itu OT sebenarnye..hehe

Deskripsi Tugas:

Khidmat Teraputik dan Pemulihan
i) Merancang program rawatan
ii) Melaksana program rawatan
iii) Menilai program rawatan dan progres pesakit
iv) Memberi khidmat kaunseling kepada pesakit
v) Mengendalikan bengkel industri
vi) Menguruskan pusat-pusat jagaan harian

Khidmat Pencegahan, Promotif dan Rundingan

i) Memberi nasihat mengenai penjagaan kesihatan personal.
ii) Menyediakan program pendidikan kepada pesakit dan keluarga pesakit supaya ketidakupayaan pesakit tidak menjadi lebih teruk.
iii) Menyediakan program kesihatan dan keselamatan pekerja di tempat kerja.
iv) Khidmat nasihat bagi tujuan pengubahsuaian rumah, bangunan awam dan persekitaran supaya sesuai dengan ketidakupayaan pesakit.
v) Menjalankan kempen kesedaran masyarakat mengenai pentingnya pemulihan.
vi) Bekerjasama dengan PERKESO untuk tujuan penilaian dan rawatan ke atas pesakit yang cedera ketika bekerja.
vii) Menasihat pihak yang terlibat supaya menyediakan kemudahan awam untuk mereka yang tidak berkeupayaan dan golongan tua.

Mulia kan keje kami???? hehe so...same2 lah menghargai JURUPULIH CARAKERJA Kat luar sane..hehe.....saye dah terangkan dalam bahasa yang paling mudah untuk anda semua untuk mengenali kerjaya ini...sesungguhnye...kita akan berasa sangat seronok melihat orang lain menjadi normal seperti kite kan...heee =)



ku kenali dia melalui nama.....

ehem3....salam semua......kali nie aifa nk memperkenalkan sesorang pada kalian semua..heee....

ni serba sedikit biodata beliau..

nama : Adam
umur : 19 tahun

HEHe....tu je info yang saye ley beritahu awok2 semua..hehe...name dia sedap kan???ala2 ADAMAYA gitu....tp kan...x nk la saye letak name maya belakang tu...nanti saye jeles pulak kan...hehehe...

ok2....adam yang saye kenal n dy bukan superstar...bukan gak jutawan...bukan gak anak datuk...bukan jugak anak hartawan...tetapi beliau nie seseorang buat saye....hehe..wah...tetibe malu pulak utk berkongsi semua ini...hehe

Adam nie merupekan bdak matrik saye satu ketika dahulu...dy jugak kawan rapat kepada salah seorang kawan saye semasa saye di KOLEJ MATRIKULASI MELAKA.....tapi kami x pernah berjumpa pon...sehinggalah masing2 sdah melanjutkan pelajaran.....hehe kate orang FB connecting people kan..hehe

kami mula la berkomunikasi melalui FB......then lame2 msing bertukar no telefon..huhu....mle2 xnk bg tp memandangkan beliau ex KMM...so kami bersetuju la..hehe....after that...kami mnjdi semakin rapat.....best dpt berbual dgn beliau....beliau sgt matang bila memberi nasihat.. =)

beliau sangat gentleman
beliau sangat
SERIUS! (Kadang2 saye pon takot dgn dy)
beliau Tidak romantik (tapi saye suke dy)
Beliau Tidak pandai meluahkan kata jiwang (ni la keistimewaan y saye cari selama ni)
Beliau sangat rajin (kalah saye..malunye!)


banyak lagi yang saye suke pasal beliau. takkan la saye nk expose sume nye ape yang saya dan dy rasa kan hehe..hehe biar lah...saye je rasa ape yang saye dan dia rasa..hehe..wahhh kisah kami ni macam lagu 150 JUTA by FyNn Jamal....ni ha lirik nye..hehe tapi ade yang lain dan bertentangan..hehe





Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

hehe lastly...buat ADAM....SARANGHAE....... =)

Tuesday, December 14, 2010

mereka kawan ku sejak ku lahir ! =)

semalam.......saye berhanging out dengan kawan2 kecik2 saye...hehe


dee selaku driver n photographer kami....dy ade kamera ala2 DSLR tau..haha

syera selaku co-pilot kami....haha...dy perancang utama y berjaye memujuk mama ku..haha

farah dia amek cuti keje semata-mata mau kuar dengan kami tau~~

mule2....saye d jempot oleh Dee n Syera dengan menaiki kete
BMW (kancil)..

lepas tu kami jempot si farah pulak....saye ngn farah nie uma dekat2 je ....sempat la saye jumpa mak farah merangkap bekas cikgu saye sekolah rendah dulu....amek berkat salam dia memandangkan dia baru balik haji..heheh.

setibenye kami di SQUARE ONE MALL.......

ishhh...xda parking la plak...huhu...yawww got one!!! dee! cepat masuk..haha

dee ckp dy nk membuang so port prtma kami ialah
TOILET.

Syera lak ajak saye g temankan dy bli contct lens....

Pastu kami menuju ke
HAMID CORNER....... (Krukkk...Krikkkkk) <----- bunyi perut kami.


sampai kat sane je,kami snap2 picture!

ni gmbr saye n dee...heheh peace!!!


Bold

ni pule si farah n syera...hehe menunggu makanan y di pesan.....
setelah selesai membuncitkan diri kami ini....

kami menuju ke KboX utk melalak kan diri kami ini..hehe antara pic y sempat d ambil oleh kami..hehe











setelah penat berkaroke....kami menuju ke MBO...untuk menonton AKU TAK BODOH....mule2 kami nak tengok HANTU KAK LIMAH PULANG RUMAH tapi kecian kat dee cz dy da tgk cter tu.....so kami mmg kawan yang sangat baik dan berperikemanusiaan,kami x jadi tgk la cter tu...haha..walau macam mana pon,saye FALL IN LOVE dengan salah seorang pelakon cter tu iaitu SUHAIRIL SUNARI.....HUHU

wahai sahabtku yang ingin merampas beliau dari ku...baca statement ku ini...

AIFA LOVE AIRIEL






membuktikan cinta ku pada airiel......




syera...kau tengok tu...kau x membuktikan kaseh sayang mu pada airiel..lihatlah daku..haha



antara gmbr lain yang kami sempat snap di MBO....






sELepas penat berada di SQUARE ONE...vro0oo0m..kami menuju ke TASEK Y....hehe untuk sesi PhotoShoot katenye..heheh


















Antara pic lain yang sempat di snap oleh kami sepanjang GIRL'S DAY OUT....















I LOVE YOU GIRLS......hope kite still together-gether walaupon kite masing2 dah KAHWENnanti...hehehe.... SARANGHAE....

Monday, December 6, 2010

di sebalik semua ini~~

saye sangat bersyukur....sebab....saye ade dia....

jarangkan kite dgar couple tu TAK pnh dating?

hehe tu la yang terjadi kat saye dan dia....

hehe......

kami BELUM PERNAH kuar dating ag walaupon da nk msuk 4 bulan 1/2 kapel..hehe baru setahun jagung kan....

nikah terus je senang!!! hahahhahahahaha

mood malam ni : mengada-ngada + kegedikan..hahahahhaa

Saturday, December 4, 2010

bila janji di dustai~~~



sepatutnye hari nie saya dating....tp si dia cancel last minit....mase tu saye da sampai di tempat yang di janjikan...

perasaan saye sekarang ialah saye mahu menangis semahu-mahunye


saye gagal lagi ke dalam percintaan kali nie???

Ya Allah...jauhkan la...aku sudah penat...

Wednesday, December 1, 2010

another cinderella story yang x menjadi..hahaha


aku mengenali danish melalui salah satu laman sosial yang paling popular abad ini..aku mula terpaut dengan danish bila aku melihat profile picture dia yang boleh di kata kan hensem dan kacak lagi bergaya..aku mula jatuh cinta pada dia....walaupun kami hanya 'berchatting' tetapi tidak pnh berjumpa,danish berjaya menawan hati aku...aku dan danish mula bertukar nombor telefon....dar berchatting,kami berbual melalui telefon....aduhhh aku jatuh cinta mendengar suaranya! Hatiku yakin mengatakan bahawa danish mesti kacak....kami pon dengan YAKIN nye bersetuju untuk menjadi pasangan kekasih....

3 bulan kami kapel di alam maya...

kami bersetuju utk berjumpa...pehh aku beli baju cantik2 wei...stylo mylo pny...maklumla....nk jmp buah hati intan payung yang kacak bergaya lagi HOT tu..hehehe...
ok! aku da siap dengan mengenakan gaun labuh berwarna merah....al maklum la...nk makan malam romantik dengan jejaka kacak lagi bergaya lagi HOT la kate kan...hahah padahal kenal pon melalui FB jep..

DUB DAB...debar giler jantung aku......ermmm danish kate dia dah tempah sit kt restoran nie....aku pon berjalan masuk la kat restoran tu...boleh tahan mewah gak la restoran tu..hehe biasala...lelaki kacak bergaya tu pakwe aku..mestilah berduit kan..hahaha.....tapi mana dia....aku pon pandang ke kiri...ke kanan...tak ada pon lelaki kacak di sini...aku pon duduk la di salah satu meja makan yang kosong...mungkin dia belum datang kot...

tiba-tiba...Jeng3!! (sound effect)

mata aku di tutup dari belakang.....hehe mesti danish nie...wah...dah la kacak bergaya....romantik lagi...hehe....

aku pon menarik tangan nya daripada terus menutupi mata aku...

tiba-tiba...jeng3333!!(sound effect yang lebih mendebarkan)

"Awak bkn danish kan??awak silap orang nie!" kata aku kepada lelaki yang menutupi mata ku sebentar tadi....
"Saya la danish sayang..." balasnya..
hadoiii meremang bulu roma ku...

lelaki yang bernama danish yang ku sangka kan jejaka tampan,kacak lagi bergaya tu hanyalah pembohongan semata2!!! danish yang berada di hadapan ku tu....berbadan terlampau sasa (gemuk),kulit terlampau cerah (gelap),tinggi terlampau tinggi (pendek)..hadoiii! bile dia senyum menawan sangat! nampak lidah terus.. (rongak)

sungguh indah blind date ku ini........

moral of the story :

1) jgn percaya sangat kt owg y kite x kenal asl usul nye

2)kalau iye pon hodoh orang tu...layan la dia seperti biasa....teruskan hubungan...

3)jangan mengutuk ciptaan Allah!

4)jangan nilai seseorang dari paras rupe!

5)jangan mata duitan!

6)terime si dia apa ade nye =)

formspring.me

halooo!!!! salam sume!

Tuesday, November 30, 2010

finallly...my result da dapat!

alhamdulillah....saye lulus final exm this semester..da sekarang...saye akan masuk tahun 2 semester 1...alhamdulillah......walaupon xdpt 4 flat...tp saye maintain saye pny result....3 pointer sumthing....hehe
ni la keputusan saye...

subjek gred pointer
PERFORMANCE SKILL 1 B- 2.67

MUSCULOSKELETAL B- 2.67

PERFORMANCE SKILL 2 B+ 3.33

BEHAVIORAL SCIENCE A 4.00

BIOMECHANICS B+ 3.33

ENGLISH LULUS

LIFE SUPPORT LULUS

PNGS 3.13
PNGK 3.10

p/s harap next sem saye dapat tingkatkan lagi usaha.....caiyo3!!!!!! maaf kepada mentor saye yang ajar saye subjek performance skill 1...xdpt saye wat y terbaik.....hehe lau Musculoskeletal tu agk logik dpt pointer cm tu..heheh....ssh bangat oowww! subjek behavioral science je sy dpt 4 flat...sayang pn rokiah!!! hehehe
biomekanikal n performance skill 2 patut nye ley dpt 4 flat...ape nth silapnye...huhuh...tp ape2 pon syukur sgt...hehe!

WELCOME SEM 3!

suke lagu TODAY IS FAIRY TALE!


sejak akhir2 ni saye suka ar dgr lgu nie..hehe jom nyanyi sam2 okie ;p


Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale

Today was a fairytale

Today was a fairytale
I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale
Time slows down whenever you're around

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Today was a fairytale
You've got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale
Today was a fairytale
All that I can say is it's getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face

Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around
Yeah yeah

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale


Time slows down whenever you're around
I can feel my heart
It's beating in my chest
Did you feel it?
I can't put this down

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

p/s saye kuat berangan ....teringin nk jd salah satu watak dlm fairy tale story..hehehe

awak jangan sedih ye kawan...

awak....awak jangan sedih tau lau si dia tinggalkn awk....sebab...

1) awak masih ada saya.. =p

2) awak masih ada ibu bapa awak

3) awak masih ade CINTA SEJATI awak...

4)awak masih mude dan masih hot...

5)Allah dah ciptakan seorang Adam utk awk..tp bkn adam saye tau awk...hehe

6)si dia mungkin xnak awk terseksa lame2....

7)awak baru kapel lom kawen ag kan awk...

8)emm may be mak awak akn carikan sum1 yang ensem n baik utk awk...ne tau mke cm
lee min ho...awk x nk ke??haha

awk x nk ke dpt jejaka yang ensem2 cm nie??hahha

9) si dia nk carik keje dlu la tu..baru ley bercinta nie..hehe nanti nak bg makan
ape lau xda duit kan..

10) dia x ensem sbb awk terlampau cantik!!!! =p

hehe 10 positive thinking i gave to you my dear friend!!!

Friday, November 19, 2010

surat cinta untuk bekas kekasih


Assalammualaikum my ex-bf........

sy harap awk kt sane sihat2 saje.........saye tulis surat ni bkn sbb saye nk merayu kt awk untuk awk balik ke saye..tp saye nk menyedarkan awk yang awk jgn la mensia2kan orang yang dah bnyk membantu awk selama nie.....

saye musykil la awk...mase mula2 kite knl dlu,awk ni terlampau baik...awk sendiri tahu kan yang saye ni ssh nk melayan lelaki dan kawan laki saye pon x ramai...al maklum la...dari tingkatan 1 lagi saye sekolah perempuan...x pernah bergaul ngn lelaki sangat....

saye ingt lagi tau...kite mula2 jumpa mase kite g kem pelajar cemerlang...mase tu sy wakil sekolah saye n awk wakil sekolah awk...saye x knl awk pon mase tu...tp kwn2 sy slalu sebut name awk...arrhhh peduli ape saye...bkn saye knl awk pon......menyampah pon ade gak la cz naik muak dgr name awk kawan2 sy sebut...huhhh~~~

mase da nak akhir kem tu kan kite ade dapat list name n no telefon peserta kn.....awk ingt x....dari situ la kite mula contact2.....

mase hari jadi saye,saye ingt ag...ade 1 no yang saye x knl hantar wish hari jadi....rupe2 nye tu awk.....ooowww awk tau hari jadi saye ea.....xpela....terima kasih je la wish saye bufday.....walaupon saye tatau pon awk sape time tu......

pas tu kan awak hantar mesej kt saye bnyk2..saye tak layan pon....pastu awk kol saye x angkt pon...awk pon tau kan yang saye mane la suke benda2 macam ni....pastu awk gtau saye yang awk ni salah sorang peserta kem baru saye reply msg awk..n sjak hari tu la kite mesej2 kan.,...

tak di sangka2 kite slalu la jmp mase teknik menjawab soalan...bukan sekali...tp banyak kali!!dan dari situ la kite berjumpa......kite berkawan dan menjadi rapat...awk tahu kan yang awk lelaki pertama jadi bestfren saye??

SPM pon menjelang tibe......kite pnh brjnji kn awk yang kite mst skor SPM n sambung belajar sma2??semangat sgt.....hehe......

Mase lps SPM tu...awk amek kptsn nk declaire dgn saye......saye sgt seronok awk!!! saye pon tanpa pikir panjag,saye terime awk as my BF....BOYFRIEND n bEST fREn....
Kite pon kuar la dating...tp kite bawak akak awk kn..hehe..

Keputusan SPM da kuar da wak.....ermm saye takot la awk....sbb saye ckp kt awk...lau result SPM sy rendah,sy nk putus ngn awk......
saye pon amek la results spm saye tu....Ya Allah...saye x dpt ape yang saye nak...saye cuma dpt 5A dan yang lain hny kepujian...huhu...saye pon telefon awk.....
awk ckp results awk 7A...ermm saye trus matikan kol n saye berkurung lam bilik..menangis penuh penyesalan awk......bile saye on balik hp saye...saye tgk awk msg n col saye...awk beri saye kate2 semangat...Terime kasih awk......

ok....sekarang kite menunggu keptusan dari matrik...kite kan apply same2,,...n tempat pon same awk...saye cek kn awk pny...Alhamdulillah...awk berjaye masuk ke Kolej Martikulasi Johor...ok sekarang giliran saye pulak,...HARAP MAAF...ANDA TIDAK BERJAYA...hancur hati saye buat kali kedua....awk kate...xpe IPTA n maktab ade lagi.....tp rezeki saye bkn d sana...saye tidak berjaye masuk mana2 IPTA @ Maktab....saye redha awk.

Hari ni adalah hari pertama awk mendaftar masuk ke KMJ...saye cuma duduk di di rumah sambil menuggu panggilan kedua matrik....saye tahu awk gembira di sana...cemburu mula terbit dalam diri saye ni awk...ermm saye tak setaraf awk.....

Alhamdulliah.....saye berjaye masuk ke Kolej Matrikulasi Melaka walaupon saye panggilan kedua......amin...syukur sangat......saye pon telefon awk la....nk gtau khabar gembire..hehe!! awk pon ucap tahniah kat saye....

tp kan awk....saye perasan awk da banyak berubah.......awk da x mcm awk yang saye kenal dulu....awk da jarang call atau mesej saye......saye risau la awk......awk kate awk sebuk....ermm tp saye pon student matrik.....saye pon sebuk...tp...saye ade mase nk wish good nite n gud morning kat awk....nape ye awk...xpela awk....myb ni dugaan kite awk...saya x nk fikir bkn2.....

Mase cuti raye cie,awk mesej saye....mase tu saye dan awk otw balik kampung....n kite ade rancang nak jmp kan awk.....x sabar nk jmp awk......saye rindu sgt kat awk tau...saye ade belikan awk something tau awk.....nanti saye bagi kat awk......

so kite pon janji la jumpa di tepi tasik dekat dengan sekolah lame saye.....hehe...saye mase tu datang awk tau...sambil duduk membelek hadiah yang saye nak bagi kat awk tu.....tibe2...saye di sergah oleh awk dari belakan...punya la saye terkejot....tp saye lagi terkejut lihat awk dengan seorang perempuan ni....cantik...memakai skirt bawah lutut dan blouse bewarna pink..rambut dia sangt lurus...gebu orang nye....saye terpaku awk....saye malu....saye seorang perempuan yang tidak tahu bergaya awk...hanya mengenakan denim lusoh,t shirt yang di beli di pasar malam dan memakai tudung...tidak seseksi perempuan yang berada di hadapan saye tu.....

awk memperkenalkan saye dengan perempuan tu...saye ingt tu adik atau kawan awk saje...tetapi tanggapan saye tu salah awk....."memperkenalkan ni la awek saye,Dania name nye.." Dania pon menghulurkan tangan nye...tapi maaf awk...hati saye terluka...saye tak mampu menyambut salam Dania...lagi menyedihkan apabila awk berkate kepada Dania yang saye hanyalah kenalan lame awk....hancur hati saye awk.....saye pon berlari meninggal kn awk dan dania di tepi tasek itu...x kesampaian saye nk bagi hadiah yang saye beri kat awk tu...awk memanggil name saye,tp saye x peduli awk...hati sy pedih..terluka...sampai hati awk buat saye macam ni......

Awk pon kejar saye...diikuti dengan Dania.....tibe2....apabila saye menoleh ke belakang,saye terlihat sebuah lori meluru ke arah Dania....saye berpatah balik lalu menolak dania ke tepi jalan...Dania selamat..tapi saye.....maafkan saye awk.....saye mungkin terluka dengan sikap awk.....tapi tu x bermakna saye x sayang kat awk.....
biar lah saye menjadi orang terakhir yang awk sakiti...awk adalah kenangan paling indah dalam idup saye.terima kasih memberi cinta awk sepanjang hayat saye..hadiah saye tu...mungkin dah pecah,..tp,saye nak awk jage sbb tu adalah pengganti diri saye....jaga dan cintai dania,...

selamat tinggal awk....

p/s ni adalah hasil nukilan saye...tiada kaitan samada yang idup atau yang mati..terimakasih

Thursday, October 14, 2010

the Best Camping Ever yaww!

9/10/2010
pagi2 lagi ktowg da kumpul depan surau ar-Raudah dengan semangat y baik pny...hehe happy sangat cz majoriti y join camp nie dak2 coursemate aq...so havoc la jdik nye..hehe!!!


9/10/2010
hehe tgk la mke kegirangan kitowg!!!! pagi2 ag da bersemangat...bawak brg mcm nk pindah!! hehe




ni ha owg2 y menunggu ketibaan bus kami =)


apabila kami sampai di sana...masyaAllah cantik nya NUR LEMBAH PANGSUN ECO-RESORT kt HULU LANGAT SELANGOR.....air sungai..tasek...resort...sume lengkap....ni la antara gambar pemandangan kat sane..best!!!!


ni la kem y kami g tu...kem S.P.I.E.S...
S=SPIRITUAL
P=PHYSICAL
I=INTELECTUAL
E=EMOTIONAL
S=SOCIAL
bnyk beri manfaat kpd kami.....syukur~~~


ni lak antara gmbr aktiviti yang kami wat...hehehe.....aq n aten wakil kumpulan KUNDUR MANIS ...y membentangkn presentation kumpulan kami...KUNDUR~~~ MANISSSS~~~ HEHEH trademark plak!

pada pukul 6.00 ptg..

kami di bawa oleh sepasukan ranger utan utk JUNGLE TREKKING...huu~~~ ade ke kami d suro berlari utk sampai ke utan...pnt!!!!!!!!!
kami ni pasukan last y masok utan tu....so ble da pertengahan jalan...mmg da dkt pkol 7 mlm...so mmg gelap la lam utan tu!!!! terima kasih la pd abg2 ranger cz bnyk tolong kami.....aq pon jatoh gak....sama gak ngn kawan2 aq...tergelincir.....al maklum..tanh nk naik bukit tu licin la...kami turun nek bukit...redah hutan....redah selut...sungai..peh d tambah hari y da gelap kan.....ADVENTURE gler!!!!

dekat pukul 7.30 tu kami selamat la sampai ke tapak resort....kami amek makanan...

Tibe-tibe~~~~

kami dapat tahu 4 owg peserta sesat!!!!! mse tu da malam!! n lebih mengejutkn, 3 drpd mereka tu kwn kelas kami!!!!!!!! haaa! terus x selera makan!

lau nk tulis pengalaman downg kt sini mmg x siap2 tulis la....y penting dowg berjaye d temui pada pukul 9 malam mcm tuu...Alhamdulillah~~~ =)
Terima kasih sekali ag pd abg2 ranger y pada mulenye kami kutuk2 tu..hehehe!!!!

10/10/2010
ari ni ari last kami ade kat kem ni......hehe!


gmbr n kami amek lps pertandingan treasure hunt..mke pon da berpeluh2..panas!!!! tp bnyk bri kami ilmu...MY Group...KUNDUR MANIS~~~ heheh


Hehe...ni la team2 S.P.I.E.S girls dr OT batch 27...girlz power always win..hahaha! win kee~~~ ngeee~~~~ LOVE THEM! <3



hehehehe tamat lah camping kami....selamat tinggal NUR LEMBAH PANGSUN n FASILITATOR yang ENSEM2 belaka!! heee~~~~~~

Thursday, October 7, 2010

kisah manusia~~ ANTARA a & m & f ...

DIALOG ANTARA A dan M

M : still marah i?
xnk maaf kan i
??
xnk pandang muke i lagi???

11:33pm
A : i xtau la nk kate ape nth...
i ley trime u tipu or pemainkn perasaan i..
tp i x trime bley u da rosakkn pompuan..

11:33pm

M : ermm..
im so sorry k
so sorry
maybe ive gone crazy

11:34pm

A : da bnyk kali u mntx maaf kt i..
n i maafkn..
tp tu dulu..
skunk i nk bri pengajaran kt u.

11:35pm

M : ermm
if dat gonna make u accept me back
maybe i should stay away from all of u...
im too cruel towards all of u

11:38pm

M : ermm..
u ade masalah ke ?
n..
lau x kesah npe u ley jdik cm ni?ley cter?

11:38pm
M : IM SO SORRY
N I MEAN IT
tah la u...
maybe i leka ngan ape yg i ade...
n i just thi nk about fun...
maybe i'd gone crazy...
totally crazy

11:49pm

A : skrng nie..
i nk u bertaubat..
taubat nasuhah..
hmm

11:49pm

M : i xlayak berkwn ngan org baek mcm u]

11:50pm
A : i x sgke..
n i sgt kecewa.

11:51pm

M : yaaa... i know dat


11:51pm
M : i can see it tru ur way towards me
Lbih baek dorang x taw dari ade yg sakit jantung sbb i...
lebih baek i yg tngung sume ni dari dorang tanggung


11:59pm

A : n sy nk gtau awk..
ermm sy da berpunya skunk nie.


12:00am
M : bguslah...
imm sorry k
sy xkn ganggu awk lagi
assalamualaikum A
thanx sbb pnah cintakan sy
thanx sbb bnyk bersabar dgn sy
n thanx sbb pnh pham sy
Assalamualaikum...
mlm ni mlm terakhir sy akan contct awk...
awk jgelah dri elok2
nitez...

12:02am

M : sy tau ape sy nk wat
dah cukuplah dunia seksa sy
dah cukuplah ape yg sy rase
dah cukuplah ape yg sy terima

awk boleh bahagia tnpa sy
awk xkn jumpe lagi M yg awk knl skarng

sy akn pergi jauh
jauh dari awk
utk selame nye
selamat tinggal
bukn sy xperlukan awk...
tp
sy xnk rosakan hidup awk
nnti awk dapt malu
sbb ade kawn mcm sy

awk kalau masih syg sy...ermm awk berubah lah..

12:09am

M : I LOVE U SO MUCH!!!!>>>>
tp sume tu dah xdmakne utk i...i xlayak mencintai n dicintai
A..
maaf n halal kn ape yg pernh awk bg kat sy
awk jgela bear tu elok2
kalau die wat awk sakit ati
awk buang die jauh3
ok...
kalau awk jumpe F...
awk bgtau die...
sy minx maaf...sbb xdpt tolong die....

12:12am
tolong ape?????

12:12am
sblom sy sentuh die
sy dah jnji ngan die nk bawk die balik ke pngkal jalan
tpi
sy pulak yg ikot care die
xpelah
sy redha ngan ape yg belaku ni

12:13am
sy hny dapat doakn smoga awk kembali ke pangkal jalan...
sy sdey sbb owg y dulunye pling rapat..
pling amek brt sal sy..
owg y ade mse sy ssh...
owg y x putus asa ngn sy..
hncurkn harapan sy mcm tu jep..


12:14am
awk boleh slh kn sy
lepaskn mrh awk tu kat sy
awk berhak maki hamun sy
im useless
im not the old M Anymore
the one who use to be by ur side,
the one who use to be around u when u need me
the one who use to be ur ear to listen to all ur problem
muhly bukan lagi M yang dulu
selama sy hidup
perempuan pertama yg sy sentuh...
F@#$%^^
n itu yg terakhir


12:17am
M : x awk...
jiwe sy cinta sy bukn milik sape2...
awk mahupon F
tp jiwe sy n cinta sy
milik AAAAAA
buat selamanya
mabyb kite xde jodoh

12:18am
A : sy tatau nk kate ape...

12:18am
M : awk jgelah diri awk n bf awk elok2
itu lagi penting buat awk
awk xperlu risau pasl sy
lagipon
sy akn pergi jauuh dari hidup semua org

12:19am
A : sy hny dpt doakn awk..
smoga doa sy mengiringi setiap lngkh awk..

12:20am
M : insyAALLAH

12:20am
A : minx maaf pd sume owg y awk pnh sakiti..
pnh awk permainkn..
tu je pesanan sy..
jge diri..

12:20am
M : ok....
awk pon same
bile sy pejam kn mate
sy harap awk ade disisi sy
assalamualaikum...
maafkn M dari sejak pertame kali kite jumpe...
smpai hari ni
M ttp syg kn A mcm dulu n xkn pnh berubh
M doakan A bahagia disamping dia
M da maafkan A
M halalkan semuanya
jge bear tu elok2
tu je yg M sempat berikan pad A


asslammualaikum………….

ITU LAH KISAH ANTARA A,M DAN F....kisah lama yang tak mungkin berulang lagi....

Wednesday, October 6, 2010

New Life~~~

alhamdulillah.....aq happy dengan keadaan sekarang...

sume berjalan dengan Lancar..

x sabar nak balik JOHOR...

bukan setakat rindu kat Family...

tp rindu kat sum1 y baru bertakhta kat hati nie.....

dy telah berjaye membuka pintu hati aq.....

setelah 2 tahun aq kunci pintu hati nie utk terima n mencintai insan bernama lelaki...

mungkin dy x sehensem artis korea....

tp aq pon tatau....

there's sumthing inside him y membuat kn aq rasa sayang n selesa when i talk to him...

sumthing weird kn????

ermmm Hati nie pelik2 aje2!!!

Wednesday, September 22, 2010

muncul selepas sakit.....

hehe....haii everyone...maaf aq da lame x update blog aq...al maklum la...ari raye bz d tambah pula aq ditimpa musibah apabila kena ulser kritikal kt mulut....huhu....
sakit gilak.....hanya tuhan je tahu macm ne ase nye....nk makan pny la ssh....
setiap ari aq mkn bubur...selama 1 minggu lbey aq mkn bubur jep......=(
g klinik,doktor bg ubt...y ampun...pny la bnyk......tp nk baik pny pasal...aq makan gak..hihi~~

tapi...

alhamdulillah sekarang aq da sembuh....
hehe...

NOW NK FOKUS ON EXAM NEXT WEEK....
WISH ME LUCK YA!!!



sTudy mooD..hehe good luck my fren <3

Wednesday, September 8, 2010

Hari PaLinG mAlANG~~ BaLik Kg

al kisah tersebut la kisah yang berlaku pada pagi td...di mana semua org bergembira utk pulang ke kampung tetapi aq menjadi Bad Mood!!!

PUKUL 9 Pg...
AIFA : Hazni da siap lom??
HAZNI : lom....jap ea aq nk ciap2..
AIFA : ok3...aq tggu tau,,cpt sikit sbb tiket aq kol 11pg..tkot x sempat g bkt jalil nt
HAZNI : YE3~~

setelah INTAN,MARIAM,HAZNI & SAYE berkumpul di bawah blok D...'kami g amek teksi

PUKUL 9.40 PG
setelah sampai di stesen KTM sg.buloh......
HAZNI : Alamak aifa!!! train da lps!
AIFA : tAKE UR TIME...trying to calm myself..haha

PUKUL 10 PG...

yeay! train da sampai...

dalam train.....

AIFA : korunk sempt ke sampai neh!!!! risau la aq...

dalam mse y same tira again n again contact me...huhuh!!! dy da ada kat bukit jalil..

PUKUL 10.45...

sampai di stesen bandar tasek selatan...pertukaran LRT ke bkt jalil...

AIFA : aq da redha......lau kne tggal aq yawakal la..huhu!!!
tira call me!!! urgent n i need too rush!

sampai di stesen LRT bkt jalil..

aq berlari ke arah tmpt cocok tiket tuuu~~
AIFA : ish asal x bley nie!!!!!!!!!time ni gak la nk wat hal!aq try n keep on try!!

Aq g ke arah staf LRT..,,

AIFA : abg,npe xley masok tiket nie???
ABG LRT : dik,tu tiket ape???tu kn tiket KTM...bkn LRT...
AIFA : oo ya!!!! dengan malu aq g balik ke checkpoint tu n masokkn tiket y btol..haha!

10.55 pg....

aq berlari ke arah platfom 12 di stesen bus bkt jalil....dah la kt hujung skali !! jauh!!!!

11pg...

setelah aq sampai ke stesen,aq nmpk bus aq da otw beredar pergi meninggal kn aq......dengan ati y hampe aq melihat bus aq pergi meninggalkn aq..

11.05 pg..

Tira call!!!
TIRA : aifa! cpt!! bus tgh berhenti!!!!
aifa : dengan reaksi spontan aq berlari sambil menarik bagasi aq tu ke arah bus y berhenti di tgh kesesakan lalu lintas!!!

PAK CIK bus turun dengan mke bengis...lalu memaki hamun aq.....
malu giler!!!!!! tp pak cik tu membebel n aq blah je masok ke dalam bus dengan mke y tatau malu~~~

semua manusia lam bus tu memandang aq mcm aq nie makhluk asing!
arh biar la!! bkn aq jmp ag dorng sume tu!!

TAPI~~~~
owww tidak!!!! ade junior aq lam bus tu!!!!!!!!! adek bintang aq si yaser duk blakang aq!!! aduhaiii~~~ malu nye!!!!!!!



arrrhh!! aq malu~~~ aq tutup mate..n aq tdo~~ ZZZZZZ~~~~

Monday, September 6, 2010

30 PerkaRa Yang LeLaki PerLu TAhu pASal WanIta

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.



2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.



3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).



4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.



5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!



6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.



7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.



8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.



9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.



10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.



11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.



12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.



13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.



14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.



15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.



16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.



17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!



18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.



19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.



20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.



21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!



22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.



23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.



24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.



25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.



26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..



27. Senjata wanita adalah airmata!!



28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.



29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...



30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.



p/s I got this from FB..hehe.....kpd lelaki d luar sane...hayati la yee =)

Saturday, September 4, 2010

LeLaki Jom BaCe Nie =)

I found this! 20 Perkara yang membuatkan wanita benci lelaki... hahaha
1. MENINGGIKAN SUARA
Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.
2. MAIN KAYU TIGA
Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih, mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.
3. SUKA ‘CUCI MATA’
Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga cik abang!
4. MENGONGKONG
Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh kekasih mereka… Macammana tu?
5. EGO
Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.

6. MENIPU
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.
7. PERASAN
Aduhaiii… lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem. Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita. Tapi, mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu… Ada wanita yang lebih suka mengutuk dari memuji…
8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. Lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih… Egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai.
9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan teman wanita, alamatnya… mereka kurang mengambil perhatian. Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan.
10. CEMBURU BUTA
Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu. Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana seolah-olah teman lelakinya amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!
11. MATA DUITAN
Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya ‘lelaki spedo’. Mereka tak kisah nak kikis duit kekasih dengan 1001 macam alasan yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula yang mata duitan… apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan lelaki hilang pulak?!!
12. KOMITED TERHADAP KERJAYA
Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan kerjaya. Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa bersama teman wanita. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja. Bukannya kaum wanita ni tidak memahami kalau teman lelakinya pandai membahagikan masa…
13. PANAS BARAN
Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!
14. KAKI MEROKOK
Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda berfaedah tak apa juga, ini tidak… asyik menyedut asap yang tidak menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa juga, ini tidak… membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah. Kadang-kadang teman wanita menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak teman lelaki mereka membazirkan duit dengan merokok.
15. PENGOTOR
Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata. Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa segan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah… hanya kaum lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya.
16. GELOJOH
Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam ‘food machine’. Mereka lemas melihat teman wanita mereka makan terlalu sopan tetapi mereka tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita. Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan. Buat apa terkejar-kejar?
17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak ataupun menonton WWF bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolahlah, jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama teman wanita tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah pula, kawan-kawan sebagai tempat mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan si dia. Kalau dah memilih si dia sebagai kekasih, mungkin satu hari si dia juga akan menjadi isteri anda, jadi takkanlah anda selalu hendak merahsiakan sesuatu dari dia. Tak eloklah berbuat demikian, nanti si dia terasa seolah-olah dirinya tidak penting buat anda pula.
18. TIDAK TAHU MEGHARGAI
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.
19. PUTAR BELIT
Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda! Jujurlah pada pasangan anda.
20. SUKA KONTROL MACHO
Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yang lebih kot! Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem. Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah semacho yang disangkakan, tak guna juga!

CHoclATe + DoNuT

weee~~~~ unexpected thing berlaku lam sejarah idop sye d kskb..hahha..i got chocolate n very2 sedap donut!!!ngeh3......thanks pd awk cz bg bnda2 tu kt sy...sy hargai sgt2!!! hehe.....


ni la cokelat n donut y sy dapat tu...nyum3!!! thnks awk!!! =)

p/s 1st cokelat y sye dapat dr boy kt kolej sye =)

Thursday, September 2, 2010

CoklaT + kAD rAYER

hehe tadi g jln2 ngn kwn2 ....aini,nasha n intan.....ktorg g D store jep...buke puase same2!! for the first time sbb sblm ni msing2 sbuk..huhu...n diorng kn da ada bf so mst la bukak ngn bf kn....sob3~~~~....seronok asenye dapat bkak pose same2.....pas bukak pose tu ktorng jln2 la n terjmp longgokkan kad rayer!!! wah masing2 pon membelek kad rayer tu....n masing2 bli tuk BF tercinta.....huhu!!! aq pon nk nyebok same la kn...

Ni la kad rayer yang aq bli tu...heheh 4 sum1 kot!!! wait n c sape y lucky dapat kad nie..hehe

then jalan2...tgk ada promotion coklat!!! i buy it!! a box of it!

Cokelat nie saye ingt nk bri pd sum1...hmm tp sape ek???hehehe!! WAIT N SEE!

p/s Nk ucap SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...