pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Thursday, September 8, 2011

apa yang anda lakukan bersama adik semasa cuti? :)

assalammualaikum dan salam sayang semua pembaca yang agak-agak tidak  setia..hihi

dah lama ye aku tak hupdate belog aku ni...

setelah puas aku beraya.....mengumpul duit raya....aku terasa bosan dan aku terfikir pasal belog aku yang dah berkurun tak hupdate..

fuhhh sekejap je rasa cuti selama 2 weeks ni...boleh tambah lagi tak? wuwuwuw~

dah habis raya,demam pulak datang menyerang....hingus selambak ibarat gunung lambak...sabor je la yop...

banyak pulak mukadimah merepek kerepek aku ni kan.ok back to our topic la...

apa yang anda lakukan bersama adik semasa cuti? 


adakah anda :

1. main masak-masak
2. tengok TV
3. tumbuk-tumbuk sebab berebut remote TV
4. pakai makeup setebal kasut 5 inchi dan ambil gambar ala-ala photoshoot
5. beraya rumah orang yang tak kenal dan mintak duit raya? (musim raya)
6. main kejar-kejar
7. jadi mando arahkan adik buat kerja rumah.
8. anda tak buat apa-apa dan tidak menghiraukan adik anda. (paling teruk)

ok tak mahu lah list panjang-panjang nanti makin lama makin merepek pulak.aku tak tau apa yang korang lakukan bersama adik korang bila korang tengah cuti semester ke..cuti sekolah ke...cuti bersalin ke....tapi kalau aku kan,asal aku cuti je mesti perkara yang aku mesti buat bersama adik ialah :

1. bukak lappy..bukak youtube then search lagu kanak-kanak..hamboii adik aku yang si Acha tu suka betul.
2. Tengok kartun 24 jam bersama dia.best jugak la sekali skala layan...tapi lama-lama aku rasa aku dah
    macam masuk dalam dunia kartun dah =.=
3. bukak lagu kuat-kuat dan menari bersama beliau!!! yeay i loike!
4. bukak webcam then kami buat macam talk show mengarut sendiri.dah banyak dah video aku record
    bersama adik aku tu.haha

contohnya macam video ni :



ini la orang yang kunun-kunun nya tak ada kerja yang nak di buat.mengarut depan lappy.sampai lappy pon kadang-kadang hang...sadis betul... =.=

ok moral of the story....

"kanak-kanak ni bijak dan ada 'magic'..mereka boleh baca fikiran anda,mereka boleh tafsir hati anda.so,be nice to them dan ikhlas lah bila melayan karenah mereka.They full of color that can make your life more beautiful than a butterfly"
-aifa afiqah sulaiman,2011-


p/s : hubungan aku dan shaheizy sam semakin lama semakin bahagia.Alhamdulillah...tak sabar nk jmp si dia ahad ni...ooo terlupa pulak,countdown untuk mid sem exam...wish me luck ok!


ok bubui!! salam :)



kasih sayang oleh ;

6 comments:

Eyda Dania said...

bestnye tgk video 2..comeyy adk aifa..hehehe..aifa xcomey..:p...hehehe

Aifa Afiqah Sulaiman said...

eyda..ni yang malas ni upload video dengan adik acha....hehe! aifa terus tak comel jadinye! hahaha!

cik momo said...

comel la adik tu. mau gigit je rasa. haha

Aifa Afiqah Sulaiman said...

dah puas da gigit dia cik momo..hahah

De'din said...

kelakar lah tgk adik anda ! haha

Aifa Afiqah Sulaiman said...

heheh dia memang kelakar sangat...dia lah yang ceriakan hari-hari aifa kalau cuti sem :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...