pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Friday, April 1, 2011

mainan cinta si kasanova

hai!assalammualaikum kawan-kawan semua...ok..kali ni aifa nak share sikit pasal KASANOVA nie...hehe....aifa ada lah terbaca dalam satu artikel dalam sebuah majalh kegemaran aifa nie..then tertarik dengan topiknya iaitu MAINAN CINTA SI KASANOVA.ok..dengan sejujurnya,aifa mengaku pernah gak terkena dengan si kasanova nie just si dia pon tak tahu yang sebenarnya dia ni ada 100% ciri-ciri kasanova.Baiklah...meh kita baca sesame k ciri-ciri si kasanova ni.

  1. pada awal perkenalan,si kasanova nie baik nak mampus...romantik tahap gaban la....apa yang di minta mesti dapat..he so perfect!! tapi bile da masuk sebulan....si dia ni da tunjuk da taring dia...macam-macam helah dia beri kite setiap kali ajak keluar...
  2. si dia nie...suke sangat tampak ensem bergaya...dan kebanyakkan daripada golongan ni terdiri daripada orang yang berperwatakkan kaya..its doesnt mean yang si dia ni kaya ok..menunjuk-nunjuk jek tuu~~
  3. ok..si dia ni..tak pernah patuh kepada janji dia..janji dia tu manis belaka..tapi nak tunaikan tu harapan je la.contohnya lah kan, ayat si kasanova ni macam ni "u...i akan jaga you sampai bila-bila...nanti,kita kawen..i janji i akan setia dengan you.." tapi hakikatnya....fikir-fikirlah sendiri ya..
  4. si kasanova ni suke sangat bermain dengan alasan untuk tutup kesalahan mereka tau.kadang-kadang tu si dia malah menuduh si mangsa ni punca segala masalah.contohnya la kan..si dia ni cuba-cuba lah meraba si gadis ni...then si gadis ni menolak la kan..tapi tak pasal-pasal si gadis yang kena marah...and kena tuduh tak sayang kat si dia..WTH!
  5. si kasanova ni merupakan seseorang yang boleh di katakan agak high standard and pakaian yang di pilh jugak bukan calang-calang...al maklum lah...nk merangkol ikan di lautan.erk?peribahasa apakah yang aifa guna kan ini?hehe~
  6. Ha! kali nie yang aifa suke nie!!! memang TIDAK patut betol la si kasanova nie! baru seminggu berkenalan sudah berani mengambil kesempatan ye!! touch sana..touch sini...tumbuk baru tau! >.<
  7. apabila keluar dengan si kasanova nie...si dia ni selalu tunjuk macho!!! BAJET la Bro! tak cukup dengan tu,dia akan menegur setiap perempuan lain di hadapan kamu!! al maklum lah..nak cover line la kunun..nak kate yang si dia ni tidak curang di belakang kamu! tapi hakikatnya NO WAY man!!! Ur tounge is like a crocodile! erk??masalahnya buaya pon tak ada lidah.. >.<
  8. selepas sebulan kawan...si dia ni dah mula berani nak meminjam duit dari kamu...OIT bro..lu kate lu kaye....apsal men pinjam-pinjam ni?HAHAH!!
  9. THIS IS FACT: lelaki kasanova nie biasanya mempunyai rupa paras yang tampan.TIDAK TERKECUALI juga yang "berlagak" tampan....mana-mana wanita yang melihat mereka pasti akan cair macam eskrem...tapi si kasanova ni pandai gak buat si wanita ni melted denga kata-kata manis si dia ni...Oit Bro...lu x ensem la...Nabi Yusoff lagi ensem! XD
  10. last sekali!!! si kasanova nie JARANG bercerita pasal keluarga mereka @ membawa kamu berjumpa dengan keluarga si dia.Hahaha that's why aifa suke lelaki yang know my family and i know his family...tu menunjukkan si dia ni serius!!!


best tak bace nie.....best kan?sesiapa yang belum terkena dengan SI DURJANA KASANOVA ini...jauh kan diri anda! ingat! lelaki jenis ini merupakan HAZARD terbesar dalam diri seorang wanita =)


3 comments:

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

ziarah sini..:-)

BLOG EN. JAMAL

Aifa Afiqah Sulaiman said...

thnks en jamal! will visit urs too!

azrijohan said...

view my blog
http://azrijohan.blogspot.com/2011/04/hello-semua-readers-actnak-post-video.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...