pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Tuesday, June 14, 2011

cabaran seorang baby sitter

assalammualaikum dan salam sayang semua....

ciik aifa kita ni dah bertukar kerjaya sempena cuti semester ni...

cik aifa dah jadi seorang baby sitter atau pon penjaga budak-budak...



ye,aku memang HOT ...HOTak mu la!

ye..aku garang,tapi aku sweet~ :)

kalau nakal sangat,aku buat cam ni :)

can you see my motherly face?anyonyonyo...sweet nye saye jadi baby sitter :))


fuhh ingat jadi baby sitter ni tak penat ke??penat lah bagi seseorang yang seperti aku ni...

sebab apa???

1. sebab kena bangun pagi.

2.kena bersabar dengan karenah budak kecik

3.kena tahan mental dan fizikal sebab budak kecik ni aktif dan kite kena kejar
diorang dan kawal segala pergerakkan diorang bagi mengelakkan kecelelakaan.

4. kena kreatif dan inovatif sebab kena pandai pujuk diorang kalau diorang
menangis sebab tak dapat main tabur-tabur beras kat lantai.Jadi kena cari
alternatif lain.

5. kena jadi sweet...sebab diorang suka pada orang yang ada sifat keibuaan..just
like..anyonyonyo~cumel nye awak ni...macam nak kena sepak je.....

6. kalau dapat budak yang nakal dan tak nak dengar kata,kita guna teknik
ugutan.contohnya diorang tak nak masuk rumah dan nak main tengah
jalan,kita ugut diorang "hey,kalau tak nak masuk rumah,akak tak nak bagi
mashmellow ah!"

7. kena basuh berak diorang!

8. kena mandi dengan diorang.maksudnya,kite kena mandi kan diorang tapi
diorang lak simbah
air kat kita.so,kita pon 'mandi' sama dengan diorang walaupon kita dah mandi.

9. kita tak akan mandi sampai parents balik kerja sebab tak boleh tinggalkan
diorang sorang-sorang kalau kita mandi.so,kita ken sacrifice diri kita tak
payah mandi semata-mata kena jaga diorang =.='

10. kita jadi orang paling serabai.sebab kena buli dengan diorang.jangan harap
nak pakai bedak ke hape..tak sempat cik aifa nak melawor~ pakai baju tidur
katun2 je jaga budak2..haha!
busuk-busuk je jaga diorang.

aku sejak jadi baby sitter ni tak ada masa nak update blog...yang kelakarnya,kadang-kadang bukan aku yang kejut diorang bangun tidur..tapi diorang yang kejut aku untuk jaga diorang..what the ikan..hahaha...

aku kontrak jadi baby sitter ni selama 2 minggu....harap-harap ini akan melatih aku jadi seorang ibu yang baik dan penyayang pada masa akan datang...cewahhh~~ (harap dapat gaji)

aku bukan baby sitter besar-besaran...poyo je cerita macam baby sitter pro kan...jaga adik aku sorang yang berumur 3 tahun je kot...

tu pon macam nak menangis aku jaga..

sabar je lah..hahaha!

lagi satu,kalau dia berak,aku cepat-cepat baby delivery kat nenek aku suruh dia cebokkan..haha tu je la kelemahan aku....hadehh~

tu jelah laporan cik aifa untuk kali ni......

p/s : harap-harap ada umat baik hati hadiahkan header baru sebab tadi ada orang complain header aku besar gedabak dengan muka aku sampai mereka terkejut bila bukak blog aku :(



kasih sayang oleh ;

6 comments:

kinn said...

banyak cabaran tu. kin bulan depan stat jadi babysitter utk kak long. jaga 3 org anak dia. sorg 4 thn, sorg 2 thn, sorg akan lahir mngu dpn. tp dia cakap nak bagi gaji. hihi :)

entry baru-> ini cerita semalam

Aifa Afiqah Sulaiman said...

hehehe wahh kinn..lagi banyak tu!!!!! good luck ye..pau banyak sikit gaji..haha jahat nye~~ :)

Hanim Mahali said...

memang memerlukan banyak kesabaran... dah pernah rasai pengalaman jadi baby sitter... letih... -_-

Aifa Afiqah Sulaiman said...

hanim..yup..letih sesangat...hahaha

Sheda Argos ツ said...

still jd baby siter aalways baby siter hihi.. da 5 taun dah jge ank sedare yg sngat buas 2 org hero hihi.. memang pening kepala.. tp diorang tetap amanah kite..ngeeee

Aifa Afiqah Sulaiman said...

hehe sheda...wahhh memang tabik spring la aifa kat kamu!!! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...