pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Friday, June 17, 2011

Girls School VS GEDIK?

assalammualaikum dan salam sayang semua....

malam ni aku nak kecoh pasal perempuan ni....

sebenarnya pasal pelajar-pelajar yang bersekolah di sekolah semua perempuan...senang cerita student semua gegurl la..

aku pon one of them so aku nak cerita lah serba sedikit pengalaman aku yang pernah bersekolah di sekolah GIRLS ni....

*aku suka melawat zoo melaka :)

mesti ramai yang melabelkan budak-budak sekolah GIRLS ni mesti ada kaitan dan bersangkut paut dengan perkataan @ perangai mereka yang gegediks..

oooo you......not all ok.....itu semua certain-certain yang terlebih gugurl ni..

pehhh memang syok lah sekolah semua perempuan.....menjadi perhatian,tumpuan dan BAHAN GOSIP sekolah-sekolah lain...ini berdasarkan zaman sekolah aku je lah...haha

ok macam ni....korang dok diam-diam..aku nak share zaman sekolah aku.

sekolah aku dikira agak top lah sebab sekolah semua girls...asal sebut je nama sekolah aku,mesti orang kate budak-budaknya HOT....hahaha HOTak mu la...tu yang korang pernah tengok...segelintir..bila dah tengok orang macam aku,pengsan terus...tak seHOT yang di sangka..wuwuuw~~

biasanya sekolah girls ni menjadi bualan sekolah yang mix lelaki+perempuan...especially yang perempuannya...aishh macam-macam label telah di kenakan untuk kami yang bersekolah perempuan semua ni..yang paling utama,diorang label kami ni bebudak gediks..... :( tapi aku tak maksudkn sesiapa..hanya pada mereka-mereka yang pernah berbuat demikian kepada kami ni...

sekolah aku ada bus sendiri kan...dan terpampang lagi mencapub nama sekolah aku T---GIRLS SCHOOL Batu Pahat Johor dekat bus tu...asal pergi sekolah lain je kalau misalnya ada kem motivasi or apa-apa event yang melibatkn sekolah lain....fuhhhh bangga bila bus kami menjadi perhatian....semua boys tengok...hahahha entah apa-apa zaman sekolah dulu XD

ok,selain daripada tu...berjiranan dengan sekolah kami ada SMK TINGGI..di mana semua studentnya LELAKI......di situ lah musuh ketat kami dan di situlah kami (bukan aku) ada pakwe.

bercakap pasal SMK TINGGI ni.....cikgu-cikgu dan kami menggelarkan mereka ni MUSUH TRADISI..sebab apa,kami akan fight keputusan peperiksaan kami...kalau PMR,comfirm sekolah aku NO 1 dalam Daerah dan jadi antara sekolah terbaik.Tapi kalau result SPM,bagi je kat sekolah Tinggi tu..nyampah.. hahaha...

setiap kali perhimpunan :

girls school said :

you must fight SMK Tinggi.

boys school said :

you must fight SMK (P) ----

huhh..what the =.='

*tapi lepas sekolah aku tengok ramai gak dak sekolah aku dok berdating dengan dak sekolah lelaki tu....huuu~


so,aku nak ubah lah mentaliti orang yang melabel pelajar sekolah perempuan ni gediks...

kami bukan gediks lah yunk...

kami semua perempuan...

bila dah tittle sekolah perempuan mesti ramai sang jejaka yang suka buang masa menclorox mata memandang kami....macam ramai pilihan gitu boleh dibuat...

yang kami pulak,bila seketul lelaki tersesat masuk sekolah kami,fuhhh!!! 10 mate sedang mengskodeng seketul jejaka terbabit...

kami agak jakun melihat lelaki ketika di sekolah... sebab sekolah kami semua perempuan....macam jakun bila lihat manusia bertali leher,muda tang-tang masuk sekolah kami.

tapi hakikatnya kami bukan GEDIKS... :)

kami sekolah perempuan dan kami bahagia.... (yeyeje kau)

*teringat masa dapat tawaran form 1 sekolah mix lelaki+perempuan,mati-matian suruh ayah pergi Pejabat Pendidikan minta tukar sekolah semua perempuan.
ALASAN : takut kena rogol.. (???)

fuhhhh~~~


memori yang tak dapat di lupakan.....

ini kisah aku....jadi tiada kaitan antara yang hidup @ yang mati @ yang terasa.....

just wanna share you something for tonite...


kasih sayang oleh ;

2 comments:

MAI'sarah said...

wakakaka...terbaik la aifa

btw, mai pun dari HSBP :)
memamng betul pun...TIGS dgn HS bermusuh...tp secara sihat, kan...

sebenarnya gedix2 pompuan 2 depends pd org yg pandang...kdg2 org yg kata kite gedix tu seribu kali lebih gedix dr kita...hehehe

Aifa Afiqah Sulaiman said...

hahaha mai..betul tu...kdg2,mereka tu men cakap je sedangkan diri mereka 1000x gedik..hahah!! dont judge a book by its cover..hahaha...aishh rindu zaman sekolah lak! hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...