pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Wednesday, May 18, 2011

aku shopaholic?

assalammualaikum dan salam sayang semua bloggers...dah lame dah aku tak update entry terbaru....hehe..
al maklumlah..busy women la katekan..padahal semalam kepenatan pergi shopping mopping kat Times Square..haha...membazir betul aku ni..haa..tak pe..barang murah..aku on je...ki3!!!

aku actually rancang nak kuar dengan kawan-kawan gurls aku..memang semangat habis lah...aku pon siap-siap lah dalam pukul 9 pagi cam tu...al maklumlah..kena rebut teksi...tak mampu nak beli kereta lagi..haha..tetibe seorang kawan aku pon kate.. "eh aifa,aku tak jadi pergi la wei.."
what!!???

nak marah pon tarak guna..aku pon tak nak lah hampakan diri aku nie...semangat wei nak jalan...cuti bukan senang.....sehari ni jep cuti....huhu..

aku pon capai lah hanphone aku nie...

"salam awak..awak sibuk tak hari ni?" aku pon text lah someone ni..heheh..biar aku gelar kan en Q....hehe...dia ni study kat somewhere kat shah alam...so,myb dia boleh teman kan aku..

huhu..bagi tidak menghampakan diri cik aifa kita ni..en Q ni pon sudilah temankan aku...hehe..thx en Q...actually niat nak shopping dengan gurls jep..tapi memandangkan gurls ada hal yang lebih penting terpaksa aku ajak en Q....aku tahu lelaki mana lah suke teman perempuan shopping kan..mau naik menyampah diorang tunggu..arhh..aku tidak peduli! hahah!

btw,aku bukan pergi dengan en Q je tau...aku mesti! wajib di temani oleh seorang rakan aku bersama her boifee..tak mau aku kacau daun..sebab tu aku ajak en Q...hahah...suruh temankan aku...

En Q tunggu aku dekat KL central je.....aku dapat tahu en Q jarang pergi TS ni....huh?bukan dia duk shah alam ke?err...dekat ke shah alam dengan TS?haha..aku pon tarak tahu...

lepas melantak KFC...kami pon mulakan aktiviti kami..err...show off punya aifa..mahu tunjuk apa yang dibeli semalam..HAHAHAH...

(mama please jangan marah k) :)

this juicy couture bag i got for only RM52.00..
thx to en Q sebab pandai tawar-menawar dengan tauke kedai...dari RM70 sumthing dapat RM52.00..ngeh3..
kitorang buat-buat merajuk dan blah dari kedai tu,then tauke kedai panggil kitorang balik dan persetujui harga yang ktorang mahu..pandai kan?HAHHA...tips untuk dapat harga murah..haha..
after kitorang dah beli tu,ramai yang nak bag macam aku ni..
tauke said, "sorry miss..yang tu last punya..tiada stock."
hahahha!!! bag ini berjaya aku rebut! HAHA!


this is other thing yang aku beli semalam...women task...hehe,..
this one aku beli untuk dinner sabtu ni and untuk gantikan hand beg aku yang dah koyak rabak tu..wuwuwu..
yang ni aku beli kat kedai-kedai yang macam thai tu..korang tahu tak??
sesungguhnya tu salah satu tempat paling aku suka pergi sebab banyak barang yang cantik-cantik dengan harga murah..
aku ni bukan orang yang branded sangat pon..asalkan cantik dan murah,aku beli..this one only RM 19.00.. :)

ok..aku bukan beli patung powerpuff girl ni..haha..aku nak tunjukkan tang aku mesti beli satu shawl @ pashmina kalau pergi memana..haha tolong jangan marah ok...al kisah di booth shawl tu,aku dijadikan tempat testing shawl oleh amoi booth ni...adeh....habis semua shawl dia try kat kepala aku....lain kali,beli kepala patung la amoi cute..hehe...malu aku dibuatnya..sampai orang lalu lalang tengok...lepas ni kalau tak laris juga amoi tu punya kedai shawl aku tatau la..muahahah..perasan!!
ok,this shawl yang berbunga-bunga ni aku beli just RM10.oo sahaja :)
warna dia cantik!! love it!

ini lah barang-barang yang aku beli semalam..lain yang dirancang,lain yang dibeli..hahah...aku ni shopaholic ke?

MAKSUD SHOPAHOLIC : Shopaholic is a term used to describe individual who consider themselves as addicted to shopping.

waaa.....tolong buang perangai ini secepat mungkin!!!!!!

p/s : thanks pada En Q sebab sudi temankan aku shopping dan sudi melayan karenah aku sepanjang hari..hahaha...aku ingat dia menyampah..tapi aku tanya dia,dia cakap.. "saya suka tengok gelagat comel awak."
auwwww!!!! terharu aku! ahahahhaha..tapi dia perli aku ka?haha!



kasih sayang oleh ;

3 comments:

Mocco Herry said...

wow best nye shopping :)

~ida Ismail~ said...

mahu jugaaakkk!

Aifa Afiqah Sulaiman said...

mocco : heheh jom lah kite shopping nanti :) best2!!

ida ismail : hehe....nak ke?? yang mna tuh..hehe jom bli ag nt..hahaha!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...