pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Tuesday, May 31, 2011

bloggers bawah 18 tahun,aku nak sound sikit!

salam sayang semua!!!! kali ni entry aku,aku nak EMO!!! paham tak emo apa???

muka emo cik aifa :)


hahah!!!

ok adik-adik....jangan takut ye...akak aifa tak suka nak marah-marah tak tentu pasal....

dan tajuk entry pon saje nak buat adik-adik takut..HAHA! -kejam-

kali ni aku prefer guna kata ganti nama 'akak' ok..jangan muntah di hadapan lappy anda..hee

baiklah marilah kita straight to the point jep...hehe...dulu akak tersangat ortodoks (kuno) sebab akak tiada internet dekat rumah...sob-sob...

bila tiada internet,pengenalan kepada dunia maya pon tiada... :(

akak mula-mula terjebak dengan dunia maya ni semasa akak di tingkatan 3....tu pon sebab setiap kelas ada satu computer yang ada line internet..so akak ambil kesempatan lah menjebakkan diri dengan mendaftar FRIENDSTER....masa tu,benda alah ni top giler arh!!! serius siapa tiada,dia kuno... =.=' pengaruh rakan-rakan sebaya mungkin.....

lepas dari friendster,masa akak masuk matrik kalau tak silap....akak mula terjebak dengan MYSPACE..peh gian sey dengan MS mase ni.....lepas kuliah jep pergi Cyber Cafe online..hahaha!! dalam masa yang sama pula,akak buat blog....tapi bukan blog yang nie...blog ni di beri nama Aifa@Eiqa....ada lah dua tiga entry yang akak sempat update...tapi bila tengok balik gambar-gambar akak kat MS dulu memang gelak sampai terburai lah isi perut! HAHA!!
kalau blog pula,entry entah apa-apa..habis semua nak diceritakan.....pasal ex boipren yang berlambak pon nak tulis...ish-ish dasar kanak-kanak tak matang pada masa tu...

peh...default picture kat MS yang akak sempat usha-usha.memang kanak-kanak.Pipi kalah upin ipin.HAHA!lepas ni nak delete akaun MS so jangan gedik-gedik nak add! tumbok kang!

ni pulak link blog akak yang entah pape tu..kalau nak usha tengok-tengok sambil makan kuaci boleh lah..tapi lepas tu jangan tercekek lak kulit kuaci tu...memang vuduh XD


ni zaman sekarang.pipi upin ipin dah susut.


tapi akak salute giler ar tengok budak-budak zaman sekarang....(dah macam lagu budak-budak zaman sekarang...vuduh..)HAHA! gurau jep!!! main kasar ye aifa!!!

salute sebab...akak kalau baca entry kat blog orang bukan nak tengok profile diri bloggers dulu.main terjah jep!!! bila dah habis baca...baru akak tengok siapa penulis nya....akak tergamam!!! sebab penulis baru berusia belasan tahun....ok..akak dah puluhan..tapi still muda :) yang paling muda akak pernah jumpa bloggers ni berumur 11 tahun...uissshh masa ni akak masih main kawen-kawen lagi...hahaha!

for sure lah penulisan Bahasa Melayu diorang ni A1 kan??haha!!!! tapi bahaya jugak blog ni..sebab takut terbawak-bawak masa nak jawab exam karangan,ayat pon jadi pendek-pendek sebab buat shortcut2 macam tulis blog..jadi tulis lah blog dengan menggunakan gaya penulisan yang betul...akak sorang je boleh shortcut2 sebab akak pemalas nak taip panjang-panjang.BAHAHA!!

aishh akak umur da 20 tahun tapi tulis blog pon entah apa-apa......aip! suka hatilah! dalam proses pembelajaran lagi lah..hehe!!

p/s : kalau umur 20 tahun tulis blog macam sekarang,bayangkan cik aifa menulis blog umur 13 tahun..mesti dalam entry penuh cerita putus-kapel..bahahahha!!

macam mana dengan anda pula?? ceciter~ hehe


ok,thats all...papai..muahhhx!!! salam sayang :)



kasih sayang oleh ;

9 comments:

zaer said...

Wah Cik Aifa , bukan main lagi yea..kakak aifa mengimbau nostalgia klasik dia terjebak dengan dunia maya...nk commt, setiap kali senyum ada lesung pipit..thats ommm

Aifa Afiqah Sulaiman said...

ye...tibe2 teringat zaman muda2..bahaha...hahah omm~ cacattt tuu~ ahha!

grOundnUt said...

err..macam mana kalau blogger yang berumur 30 sen ni?^^'

Run Initaf said...

4 blog akk yg pertama sume dok cite pasal benda euw euw tu sume. chentan segala. aqstaghfirullah..

memalukan lah. tak matang btoi masa tu. blog skrg pm tak matang. tapi nk kekalkan. lama lama kte bleh tgok usha blek, betapa bertambah matangnya kte selari dengan usia. selari kerr ;p

Aifa Afiqah Sulaiman said...

groundnut : 30 sen xpew..lebih banyak makan garam..hik3!!

kak tini : yup3.....haha selari la kot...dari zaman budak2 then zaman student sampailah zaman dah berkeluarga..hahah!!

zaer said...

cacat ke>>> lesung pipt la natural..

Aifa Afiqah Sulaiman said...

hehe yeke?tq zaer :)

Kenitt said...

HAHA , memang kott . Sy pun baru je pun pasal couple/clash . hehe . emo emo je kott .

Aifa Afiqah Sulaiman said...

biasa lah tu....zaman kita kenali apa itu cinta..hahaha! ceh~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...