pari-pari Aifa

About Me

My photo
perempuan yang hidup dalam kenangan :)

Monday, May 30, 2011

famous? maaf aku tak minat sebab.......

salam sayang semua.....

dunia bloggers tidak seindah yang di sangka....

perlu menanggung pelbagai risiko..

dunia blog juga telah membuka mata aku untuk berubah menjadi insan yang lebih baik...

isu pemakaian shawl di gembar-gemburkan menjadi isu terhangat...

jom, kita wanita berhijab yang ingin berfesyen merevolusikan cara/style shawl kita bukan setakat menutup rambut tetapi menutup aurat.

sesungguhnya aku juga ingin berubah dan marilah kita sama-sama berubah.

pfffsss~~~~
kalau ikut perasaan emo aku,aku tacink..
tapi syukur kerana membuka mata aku sebagai seorang yang gemarkan selendang/shawl/pashmina.


lebih baik aku berdiam dari mengeluarkan kata-kata kesat yang boleh memecah belah kan agama dan masyarakat sendiri...

aku diam,tapi aku amek pengajaran dan kaji balik kesilapan :)

hmm memang tidak indah jika kita sesama insan asik berbalah...

nak baca blog pon tidak senang....

nak comment pon lagi tidak senang.....

yang nak comment tu kenalah beri ayat yang membina..bukan menjatuhkan @ jadi batu api..

macam mana lah nak aman...

better jadi silence reader then ambil pengajaran dari apa yang berlaku....

yup...aku mungkin bukan orang yang berpengalaman dalam dunia blogging ni..tapi,aku sebagai seorang pembaca ingin memberi pendapat bahawa entry-entry yang berunsurkan menjatuhkan bloggers lain,memalukan orang lain,menegur tapi menggunakan ayat yang tidak berhemah..dan yang berunsur negatif memang aku tak minat....

hadoiii serius nak mampus aku..hahahha!!! :)

ok..ni just pandangan aku lah selama ni...

selama ni kan aku just tulis entry yang 'kanak-kanak' ..semua yang senyum-senyum..hehe..tapi apa salahnya aku nak emo-emo malam buta ni..hahahah!!!

yang penting....

aku menulis sebab aku suka..

aku menulis sebab aku ingin berkongsi..

aku menulis sebab aku tak suka tulis diary dekat buku..haha!

so........................

aku lebih prefer jadi silence reader kalau korang tulis entry yang PANAS-PANAS...tapi aku akan jadi commentar yang paling aktif kalau entry korang syok-syok..hehe :)


p/s : harap maaf jika tersilap kata....ini hanya pandangan aku sebagai seorang bloggers baru...tidak ada kaitan samada yang masih hidup @ yang telah meninggal dunia... :)

assalammualaikum..salam sayang..muahhx :x

kasih sayang oleh ;

3 comments:

*Miss Syahnia* said...

ain pun suka jd silent
reader.. ^__^


mlskn nk tulis diary kat
buku..nk pkai pen..penat
hihi

Cik Puan Izan❤ said...

hai..salam singgah...jemput ke blog akak yer dikk^^

Aifa Afiqah Sulaiman said...

ain : hehe silence is gold kan...hee tau xpe..penat nak tulis guna pen...nanti dpt de quervain la..haha!

cik puan izan : ok sis...thx singgah...cntik mate :) hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...